Sector Voedingsproductie

Ondernemers en werknemers uit de voedingsindustrie vinden hier een antwoord op de vraag: 'wat kan ILVO voor mij betekenen?' U krijgt een kort overzicht van relevante expertise, analyses, infrastructuur en de professionele aanpak die ILVO typeert. Voor meer info en specifieke vragen kan u bij de Food Pilot van ILVO en Flanders' FOOD terecht.

Ga naar Food Pilot

Wat doet ILVO?

Hoe werkt ILVO?

Met bovenstaand breed pallet aan expertises en een moderne onderzoeksinfrastructuur wil ILVO bedrijven in de agrovoedingssector ondersteunen. Wij helpen u met vragen zoals:

 • Ik wil mijn productie opschalen, welke productietechnologie heb ik nodig?
 • Wat is de houdbaarheid van mijn product? Kan ik die verbeteren?
 • Wat moet er op het etiket staan? Wat is de nutritionele waarde van mijn product?
 • Ik heb een probleem met Salmonella en Listeria. Hoe kan ik mijn productieomgeving reinigen en desinfecteren om besmetting te vermijden?
 • Hoe kan ik aantonen dat mijn product geen residuen, GGO's of allergenen bevat?
 • ...

Voor kleine en grote voedingsbedrijven

Jaarlijks voeren ILVO en de Food Pilot meer dan 500 voedingsproeven en meer dan 20.000 voedingsanalyses uit voor meer dan 400 bedrijven, labo’s en overheden. Zowel grote bedrijven, kleine bedrijven, starters als hoeveverwerkers zijn welkom.

ILVO helpt u met het vinden van eventuele subsidies, ook als u een buitenlands bedrijf hebt. Voor hoeveverwerkers bestaat er een specifiek subsidiekanaal: de 'KRATOS innovatiesteun voor hoeveverwerkers'. Hiermee kan u bij de Food Pilot diensten kopen ter waarde van maximaal 1.500 euro, bv. voor begeleiding in de ontwikkeling van een nieuw recept of het verbeteren van een verwerkingsproces of product.

Bekijk hieronder een video over die KRATOS steun en wat het voor een hoeveverwerker kan betekenen, of lees de KRATOS infoflyer.

Uw ILVO en Food Pilot garantie

 • Gratis intake gesprek, waarbij we uw probleem analyseren en een eerste advies formuleren over de nodige stappen, productieapparatuur, recepten en aandachtspunten.
 • 80 voedingsdeskundigen en meer dan 300 experts in de brede agrovoedingssector.
 • Wetenschappelijk onderbouwde oplossingen die bruikbaar zijn in UW praktijk.
 • Confidentiële behandeling van uw vraag.
 • Mogelijkheid om verschillende subsidies aan te wenden.

Bekijk hieronder een video over de Food Pilot.

Lees ook de brochure Aan de slag in de Food Pilot.

Alle ILVO expertise ter beschikking

ILVO werkt interdisciplinair en heeft een netwerk van living labs die nauw met elkaar samenwerken. Een probleem of vraag wordt vanuit verschillende hoeken bekeken door ILVO experts in verschillende disciplines. De brede en systematische aanpak en de open cultuur die ILVO typeren, staan hiervoor garant.

De Food Pilot maakt deel uit van dit netwerk van Living labs en werd in het leven geroepen op initiatief van ILVO en Flanders' FOOD.

Contacteer een expert

Minister Hilde Crevits neemt een hapje van een hybride burger, op de achtergrond onder andere: Joris Relaes, Lieve Herman en Geert Van Royen
In de kijker

Alternatieve eiwitten voor gebruik in breder gamma aan voedingsproducten?

Ook interessant

Studiedag

Algendag 2024

VAC Gent - Kon. Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent
Algendag 2024

Een inspirerende dag waarin je de nieuwste ontwikkelingen en projecten op het gebied van algenonderzoek en -toepassingen kan ontdekken.

Wettelijke informatie