ILVO wil zijn onderzoeksresultaten zo breed mogelijk verspreiden in de agrovoedingssector en de maatschappij. Hier vindt u de persberichten, het projectnieuws, video's, podcasts en publicaties die ILVO zelf verspreidt en de artikels en reportages die verschenen zijn in de media.
Hoe kan een boer zich wapenen tegen klimaatverandering? Om die vraag te beantwoorden, doorploegde Sarah Garré, onderzoeker bij ILVO, meer dan 100 jaar landbouwonderzoek. De oogst van haar onderzoek l...
ILVO zoekt concreet zoveel mogelijk landbouwers die enkele uurtjes mee aan tafel willen zitten om ons hun ervaringen te vertellen over het juist beheer van grondwaterpeilen in landbouwgebied.
Hoe gaat de individuele werknemer van agrovoedingsbedrijven eigenlijk om met de digitalisatie op de werkvloer en de digitale transformatie doorheen de keten?
Een nieuwe op DNA-gebaseerde analysetechniek vindt bederforganismen in voeding, die met klassieke analysetechnieken niet opgepikt worden, zo blijkt uit onderzoek van ILVO en VUB.
Van alle voor humane consumptie geschikte eiwitgewassen is, na soja, vooral kikkererwt (Cicer arietinum) beloftevol om in Vlaanderen en in Noordwest-Europa te worden geteeld en als lokaal product te w...
CYANTIR, een project door ILVO, UGent, Inagro, Sciensano en ULG, bestudeert onder gecontroleerde omstandigheden de potentiële opstapeling van toxisch microcystine in sla, wortel en aardbei.