Sector Voedingsproductie

Ondernemers en werknemers uit de voedingsindustrie vinden hier een antwoord op de vraag: 'wat kan ILVO voor mij betekenen?' U krijgt een kort overzicht van relevante expertise, analyses, infrastructuur en de professionele aanpak die ILVO typeert. Voor meer info en specifieke vragen kan u bij de Food Pilot van ILVO en Flanders' FOOD terecht.

Ga naar Food Pilot

Nieuws uit deze sector

Nieuws 14/06/2021

Go4Food zoekt voedselveranderaars voor voedselstrategie

Go4Food
#Go4Food zoekt #voedselveranderaars die zich engageren om hun eigen idee/ideeën te delen én via samenwerking uit te werken tot een concreet initiatief of project tegen de Vlaamse Voedseltop in het naj...
Persbericht 10/06/2021

CurieuzeNeuzen plaatst 500 sensoren in aardappelvelden

Sensor aardappelveld
CurieuzeNeuzen in de Tuin, het grootste burgeronderzoek in Vlaanderen naar hitte en droogte ooit, installeert 500 slimme sensoren of ‘velddolken’ in verschillende aardappelvelden verspreid over heel V...
In de media 18/03/2021

Nieuwe aandachtspunten rond voedselveiligheid

foto van Lieve Herman, met labojas in het laboratorium van de Food pilot
Lieve Herman deelt haar inzichten als ILVO- experte in de microbiologische voedselveiligheid en voorzitter van het Wetenschappelijk Comité van FAVV in een artikel van Food Process.
Projectnieuws 04/03/2021

Nieuwe robuuste detectiemethode voor allergenen in voeding

stukken melkchocolade met duidelijk zichtbare hazelnoten
Om juistheid van de ingrediëntenlijst op het etiket nog beter te kunnen borgen is er een nieuwe detectiemethode op punt gezet, via VIB/UGent-ILVO doctoraatwerk van Kaatje Van Vlierberghe. De methode i...