Hier vindt u de persberichten, het projectnieuws, video's, podcasts en publicaties die ILVO zelf verspreidt en de artikels en reportages die verschenen zijn in de media. Vind alle persberichten vanaf januari 2024 ook op onze newsroom van Prezly.
Het doel van het project was om in de regio Leuven een duurzame waardeketen op te zetten rond lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten. Specifiek richtte het project zich op de teelt en verwerking v...
In het boek ‘Het komt goed met ons eten’ richten Joris Relaes en Nele Jacobs van het ILVO hun blik op maatschappelijke trends en technologische innovaties die ons eten veranderen.
Na vier jaar van toegewijd onderzoek en ontwikkeling heeft het ALEHOOP-project belangrijke mijlpalen bereikt op het gebied van duurzame eiwitinnovatie.
Een consortium van 34 partners uit 18 landen gaat de komende 5 jaar samenwerken om de bestaande programma’s voor rassenontwikkeling door publieke en private veredelaars, zaadbedrijven en kennisinstell...
Twee jaar intensief onderzoek en participatieve experimenten met vijf peul- en eiwitgewassen tonen de weg naar de meest haalbare en verder te ontwikkelen lokale plantaardige eiwitketens.
Naar aanleiding van het slotevent van Quilo werden heel wat agronomische data gebundeld in deze teeltgids, samen met de data van HoGent/UGent over de voedingskwaliteit van lokale quinoa.