In de media Hoe bieden technologie en klimaat ons nieuwe voedselkansen? - Nieuw ILVO-Boek - Landbouwleven
In het boek ‘Het komt goed met ons eten’ richten Joris Relaes en Nele Jacobs van het ILVO hun blik op maatschappelijke trends en technologische innovaties die ons eten veranderen. Ze brengen een positief verhaal over wetenschappelijke vooruitgang, gezond boerenverstand en onze impact als bewuste consument. Vermits het boek gericht is naar het brede publiek, vroegen we aan 7 personen om hun leeservaringen met het boek te delen.
Wat zullen we eten? Vandaag zijn de winkelrekken gevuld, maar ho e zal dat er in de toekomst uitzien?
Terwijl de klimaatverandering en mondiale spanningen ons voedselsysteem onder druk zetten, zit de wetenschap niet stil. In het boek Het komt goed met ons eten serveren onder zoekers van het Instituut voor
Landbouw, Visserij en Voedingsonderzoek (ILVO) opvallende innovaties en maatschappelijke trends. Welke
richting gaat het in de toekomst uit met ons eten? Eten we straks niet alleen dierlijke en plantaardige, maar ook microbieel geproduceerde eiwitten? Die blijken immers amper een klimaatimpact te hebben. Zijn onze bodems veerkrachtig genoeg om ons te blijven voeden? Wist je dat artificiële intelligentie (AI) ook in de landbouwen visserijsector al haar intrede deed?
Lees het volledige artikel uit Landbouwleven
Hoe bieden technologie en klimaat ons nieuwe voedselkansen? - Nieuw ILVO-Boek