Persbericht Blije dieren, dus blije boer dankzij dierenwelzijnsapp

27/02/2019
Een blij varken
De dierenwelzijnsapp is beschikbaar voor rundvee, varkens en kippen

Boerenbond en ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, bundelden hun expertises en ontwikkelden een app rond dierenwelzijn. Landbouwers kunnen zo op een efficiënte en makkelijke manier hun bedrijf evalueren.

Demonstratie app dierenwelzijn

Bekijk hieronder de video over de dierenwelzijnsapp

Bekijk video op YouTube

De dierenwelzijnsapp moet ertoe bijdragen om het dierenwelzijn via een scan beter in kaart te brengen. Landbouwers beantwoorden verschillende vragen omtrent het dierenwelzijn op hun bedrijf. Op basis daarvan ontvangen ze een verslag met cijfermateriaal. De wetenschappelijk gebaseerde app zorgt er dus voor dat je het welzijn van je dieren in cijfers kunt gieten en hier een duidelijk overzicht van ontvangt. De app werd ontwikkeld voor verschillende diersoorten en per bedrijfstak.

Welzijnsradar

De antwoorden die landbouwers ingeven via de app bepalen hoe goed ze scoren op de verschillende indicatoren van dierenwelzijn. Ze krijgen een kleurrijk overzicht van hun resultaten in de welzijnsradar. Een schaal van 0% (slecht) tot 100% (goed) geeft de prestaties per indicator weer.

Dankzij de welzijnsradar ontdekken de landbouwers mogelijke risicofactoren. Bovendien vinden ze bijkomende informatie over de resultaten. Op deze manier kunnen ze samen met hun bedrijfsadviseur de resultaten bespreken en eventueel actie(s) ondernemen. De bijkomende informatie en mogelijke risicofactoren vinden ze online.

Vragen?

Contacteer ons

Dierenwelzijnscan

Eenheid Dier ILVO

Ook interessant