ILVO gaat de strijd aan tegen malnutritie. Onderzoek dat een diverser aanbod van veilig en duurzaam geproduceerd voedsel mogelijk maakt, is een belangrijke focus.
ILVO werkt aan een diervriendelijke productie die een lage milieu-impact combineert met een fair rendement en een gezond product met een lekkere smaak.
Er is nood aan een grondige maatschappelijke discussie over het gebruik van open ruimte. ILVO wil het debat voeden met correcte data en het potentieel van innovatieve oplossingen voor ruimtegebruik verkennen.
ILVO zet zijn expertise, kennis en infrastructuur in om versnelling te brengen in de bio-economie in Vlaanderen. Daarbij en daarnaast zoekt ILVO maximaal naar oplossingen voor het sluiten van kringlopen.
Duurzame intensivering in de landbouw vraagt om integratie van verschillende databronnen en implementatie van effectieve technologieën. ILVO neemt hierin op Vlaams en zelfs Europees niveau een leidende rol op.
ILVO erkent het belang van de bodem als strategisch belangrijkste productiemiddel en zet het daarom centraal in het onderzoek naar duurzame, plantaardige productie.
ILVO onderzoekt hoe eiwitdiversificatie kan bijdragen tot een evenwichtige, smaakvolle, gezonde en veilige voeding voor een groeiende wereldbevolking en dat binnen een duurzaam en economisch rendabel kader.
ILVO zet in op de duurzame exploitatie van natuurlijke hulpbronnen uit de zee en op de innovatieve monitoring van de gevolgen van die exploitatie op het mariene ecosysteem.
Het enige proefplatform in Vlaanderen waar op grote schaal met agro-ecologie wordt geëxperimenteerd, houdt op 4 juli zijn vijfde jaarlijkse demodag. Er zijn o.a. demo’s met zaaidrone, robot, bodemspa...
Dit beleidsadvies vormt 16 concrete aanbevelingen over kansen en hindernissen voor agro-ecologie in Vlaanderen. Het is het product van socio-economisch onderzoek rond het ondersteunen van agro-ecologi...
Elk jaar organiseert ILVO er een demodag voor landbouwers, onderzoekers, beleidsmakers en geïnteresseerden in deze vorm van landbouw- en voedselproductie.
ILVO organiseerde samen met UGent en Unversität Hamburg de 11de sustainable food planning-conferentie van AESOP. Meer dan 120 ruimtelijke planners uit Europa, Amerika en Azië verzamelden in Brussel en...