Projectnieuws Praktijkklare producten en technologieën voor de terugwinning van nutriënten

17/06/2021

Het NUTRIMAN platform voor landbouwers biedt informatie over technieken om nutriënten te herwinnen en over biogebaseerde meststoffen die reeds op de markt beschikbaar zijn. Het platform bevat praktisch, gebruiksvriendelijke informatie en instructies onder de vorm van infobladen, video’s en contactgegevens van verkopers.

screenshot van de nutriman video

Bekijk de video

Nutriman is een stikstof- en fosforgericht thematisch netwerk dat praktijkklare kennis bundelt over de recuperatie van nutriënten, bijhorende praktijken en technologieën. Daarbij slaan we de brug tussen toegepast onderzoek en industrie, ten behoeve van de agrarische sector. De veertien Europese partners in het Nutriman-consortium tonen praktijkklare cases voor nutriëntrecuperatie die nog onvoldoende gekend zijn bij de potentiële gebruikers. Het project kan een grote meerwaarde betekenen voor landbouwers!

Platform voor landbouwers

Wil je nog meer info over verschillende producten en technologieën die we in Nutriman onderzoeken? Neem dan zeker een kijkje op het gratis webplatform, waarop we innovaties met een focus op stikstof- en fosforrecuperatie aan landbouwers tonen. Die innovaties vormen de sleutel tot een duurzaam landbouwmodel met veilige biogebaseerde meststoffen.

Het platform geeft een overzicht van kant-en-klare technologieën en producten die gericht zijn op de meest urgente behoeften van landbouwers. De database wordt continu geüpdatet en zal zeker tot 2031 blijven bestaan.

Benieuwd naar meer?

Abonneer je op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deze interessante producten en technologieën. Recent stuurde Nutriman ook zes thematische nieuwsbrieven uit. Lees alles over biofosfaat en biochar, over compost en digestaat, over as en micro-algen als meststof, over struviet en neergeslagen calciumfosfaat, over mineralenconcentraat, scrubberwater, ammoniumnitraat en -sulfaat en over vaste en vloeibare mest. Op korte termijn volgt er nog heel wat interessante informatie via de nieuwsbrieven!

Afsluitende conferentie

Op 16 september plannen we een afsluitende conferentie. Op deze dag worden de verwezenlijkingen binnen het Nutriman-project getoond, komen voorbeelden van producten en technologieën die N en P recupereren aan bod en worden demonstraties van beste praktijken overlopen. Meer info en registratie zijn mogelijk op de Nutriman-website.

Deel jouw mening over deze producten

Via mini-enquêtes (slechts 2 vragen!) polsen we per product en technologie naar de redenen waarom dergelijke herwonnen meststoffen wel/niet gebruikt worden. Wil je zelf graag jouw mening geven? Dit kan via het Farmer Platform van Nutriman! Per product vind je er een mini-enquête (bv. deze over boerderijcompostering).

Nutriman heeft financiële middelen ontvangen van Horizon 2020, het programma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie, in het kader van subsidieovereenkomst nr. 818470.

Vragen?

Contacteer ons

Fien Amery

Onderzoekster ILVO

Ook interessant