ILVO gaat de strijd aan tegen malnutritie. Onderzoek dat een diverser aanbod van veilig en duurzaam geproduceerd voedsel mogelijk maakt, is een belangrijke focus.
ILVO werkt aan een diervriendelijke productie die een lage milieu-impact combineert met een fair rendement en een gezond product met een lekkere smaak.
Er is nood aan een grondige maatschappelijke discussie over het gebruik van open ruimte. ILVO wil het debat voeden met correcte data en het potentieel van innovatieve oplossingen voor ruimtegebruik verkennen.
ILVO zet zijn expertise, kennis en infrastructuur in om versnelling te brengen in de bio-economie in Vlaanderen. Daarbij en daarnaast zoekt ILVO maximaal naar oplossingen voor het sluiten van kringlopen.
Duurzame intensivering in de landbouw vraagt om integratie van verschillende databronnen en implementatie van effectieve technologieën. ILVO neemt hierin op Vlaams en zelfs Europees niveau een leidende rol op.
ILVO erkent het belang van de bodem als strategisch belangrijkste productiemiddel en zet het daarom centraal in het onderzoek naar duurzame, plantaardige productie.
ILVO onderzoekt hoe eiwitdiversificatie kan bijdragen tot een evenwichtige, smaakvolle, gezonde en veilige voeding voor een groeiende wereldbevolking en dat binnen een duurzaam en economisch rendabel kader.
ILVO zet in op de duurzame exploitatie van natuurlijke hulpbronnen uit de zee en op de innovatieve monitoring van de gevolgen van die exploitatie op het mariene ecosysteem.
De onderzoeksvragen in deze studie richten zich op de effectiviteit van zeolieten om ammoniakemissies uit runderstalmest te reduceren, de verschillen in reductiepotentieel tussen commerciële zeolietpr...
Dit rapport focust op de meetmethodes die aangewend kunnen worden om het ventilatiedebiet te bepalen bij de uitvoering van emissiemetingen bij veestallen.
Een eigen stand die uitnodigt tot gesprek en debat over innovatie in de landbouw, twee studiedagen en de lancering van enkele nieuwe initiatieven, dat vat de participatie van ILVO aan Agriflanders 202...
Vier jaar lang hebben landbouweconomen en melkvee-experts van ILVO, Boerenbond, Inagro en de Hooibeekhoeve gewerkt aan de economische rekentool Routeplanner Melkvee.
Het doel van het project was maatregelen te identificeren voor ammoniakreductie bij varkens, pluimvee en geiten die aansluiten bij de biologische wetgeving, bij voorkeur brongericht zijn en passen in ...