Persbericht ODYC en ILVO versnellen digitalisering en innovatie in landbouw

21/10/2021 Bron: Landbouwleven

Welke technologie kan ik gebruiken om te achterhalen hoeveel percent van mijn aardappelen geschikt zijn voor de productie van lange frieten? Hoe kan ik mijn machines autonoom beslissingen laten nemen om rendement te verhogen? Kan artificiële intelligentie helpen om mijn veestapel in optimale gezondheid te houden? Met dit soort vragen over IT en innovatie kunnen actoren uit de agrovoeding terecht bij ODYC.

Het jonge bedrijf ODYC is een zogenaamde digitale innovatiehub binnen het Europese SmartAgriHubs (SAH) netwerk. Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) heeft binnen SAH een belangrijke coördinerende en ondersteunende rol in de regio Noord-West-Europa en ODYC is een van de vele bedrijven die door ILVO werd geholpen. Oprichter Koen Uyttenhove legt uit wat een digitale innovatiehub is, wat zijn bedrijf kan betekenen voor actoren in de agrovoedingssector en hoe de samenwerking met het ILVO verloopt.

Lees het volledige artikel van Landbouwleven hier.

Vragen?

Contacteer ons

Ook interessant

Persbericht 16/09/2022

Aardappelen in drone-vizier: de resultaten

drones
Op een technologie-testveld heeft ILVO in het groeiseizoen 2022 een bijzondere aardappel-precisielandbouw-proef uitgevoerd. Elke drie dagen nam een drone met camera beelden van de planten (en de event...