Voor het eerst zijn Belgische onderzoekers erin geslaagd om het ‘bittergen’ van witloof en cichorei uit te schakelen. Al is het nog even wachten voor we een minder bittere witloof in de winkel kunnen kopen, zegt doctoraatsstudent Charlotte De Bruyn (UGent/ILVO).
Een greep uit de artikels die hierrond verschenen in de pers:
Wetenschap Uitgedokterd haalt jonge wetenschappers uit hun vertrouwde lab of bureau en plaatst ze voor een camera met een duidelijke opdracht: vertel het grote publiek in een heldere 3-minuten-pitch o...
Bij ILVO trachten ze te achterhalen waar en hoe we moeten ingrijpen om antibiotica in onze omgeving te beperken, bijvoorbeeld door middel van mestverwerkings- of waterzuiveringstechnieken.
Met de CRISPR-Cas techniek is Evelien Waegneer (doctoraatsonderzoeker ILVO – KU Leuven) erin geslaagd om in meerdere individuele cichoreiplanten enkele precies bepaalde genen te veranderen om het kenm...