Nieuws ILVO op FTI festivals in 2024

19/12/2023 Bron:

In maart 2024 zet de Vlaamse regering technologie en innovatie centraal tijdens de Flanders Technology & Innovation Festivals. ILVO neemt deel aan de activiteiten in Gent en Hasselt.

FTI Gent: bio tech

FTI Gent trekt in het pas opgeleverde Wintercircus de kaart van technologie en welzijn met The Summit over bio & health tech. Onze experts warmen zich op om deel te nemen aan de panelgesprekken. ILVO maakt deel uit van het Gentse technologische ecosysteem, daarom zetten we ook enkele state-of-the-art faciliteiten in de picture tijdens de meerdaagse Expo.

The Expo

Wat kan precisielandbouw betekenen voor onze toekomst? ILVO toont wat agrobots met artificiële intelligentie (AI) vandaag al kunnen. Voedsel produceren in een extremer klimaat? Ontdek met welke gewassen de landbouw zich tegen de klimaatverandering wapent. Een field lab voor klimaatonderzoek dat uniek is in de wereld? We brengen een stukje naar de stad – kom ontdekken hoe het werkt!

Datum: 16-21 maart
Locatie: Wintercircus, Gent
Meer info: www.fti.gent

The Summit: 21 maart

Tijdens de tweedaagse conferentie over biotech ‘The Summit’ heeft ILVO verschillende sprekers in een panel over future farmers, artificiële intelligentie en algen. ILVO ondersteunt daarnaast mee een sessie over microbieel eiwit door The ProteInn Club en treedt op in het VIB Grand Challenges Programme event.

Datum: 21 maart
Locatie: Wintercircus, Gent
Meer info: www.fti.gent

FTI Hasselt: circulariteit & voeding

FTI Hasselt zet duurzame stedelijke transitie centraal met de thema’s mobiliteit, energie, circulariteit en voeding. ILVO is samen met Flanders’ FOOD een strategische partner in het thema voeding, maar organiseert ook zelf activiteiten rond innovatieve voedselingrediënten en data- en dronetechnologie. De meeste voedingsactiviteiten centreren zich op de 11de linie, het innovatieve, jonge stadsdeel net buiten de kleine ring. Alleen op woensdag wijken we uit naar de BelOrta-site in Borgloon.

Meer info: www.ftihasselt.be

Expo ‘Voeding voor de Doekomst’

Algen, insecten, opgewaardeerde voedselreststromen en microbieel eiwit. ILVO, VITO, UCLL, Vives en Agropolis zetten opvallende innovaties in de agrifood sector in de kijker. Kom tijdens de openingsuren langs en proef wat we morgen eten!

Openingsuren:

  • 17 maart – 10.00u tot 17.30u
  • 19 maart – 10.00 tot 17.30u (tbc)
  • 20 maart – 12.00u tot 17.30u

Locatie: 11de linie, Hasselt
Prijs: gratis
Meer info: https://ilvo.vlaanderen.be/nl/...

Drones en AI voor de voedingsindustrie (Opsdrone event)

Drones en artificiële intelligentie hebben een groot potentieel voor de landbouw. Drones scannen snel en nauwkeurig grote percelen, beoordelen oogstkwaliteit en homogeniteit van gewassen. AI-algoritmen analyseren gegevens om inzicht te krijgen in rijpheid, groeipatronen, ziektes en plagen. Wat kan dit allemaal betekenen voor de voedingsindustrie? De partners van het Opsdrone project organiseren een hands on workshop met demo in het festivalhart.

Datum: 19 maart
Locatie: 11de linie, Hasselt

Prijs: gratis mits inschrijving
Meer info en inschrijving: https://ilvo.vlaanderen.be/nl/agenda/drones-en-ai-voor-de-voedingsindustrie

Datatechnologie voor duurzame en gezonde zorgcatering (NuhCas event)

Preventie van malnutritie en voedselverliezen in de zorg en op school is een uitdaging voor alle betrokken actoren. Hoe kunnen data en technologie een bijkomende oplossing bieden? En wat kunnen we verwachten van het pas afgetrapte Fine project, dat voortbouwt op enkele kleinschalige pionierprojecten in Vlaanderen? De partners van NuhCas organiseren naar goede gewoonte een inspirerend event met netwerking voor bedrijven uit de zorg, voeding en technologie.

Datum: 19 maart
Locatie: Hotelschool, 11de linie, Hasselt

Prijs: gratis mits inschrijving
Meer info en inschrijving: https://ilvo.vlaanderen.be/nl/agenda/datatechnologie-voor-duurzame-en-gezonde-zorgcatering

Technologie voor groene peren met finalist van De Klimaatkoploper

Mark Nickmans, finalist van De Klimaatkoploper, legt uit hoe hij met zijn bedrijf ernaar streeft de groenste peren van Vlaanderen te produceren. Volgens onderzoek van de Boerenbond, gebaseerd op studies van zowel de KU Leuven als ILVO, blijkt dat de Vlaamse perenteelt klimaatneutraal is. De CO2-uitstoot die veroorzaakt wordt door machines op het veld en koelcellen bij opslag, blijkt kleiner te zijn dan de opslag van koolstof in het hout en de bodem. Kom naar BelOrta en ontdek welke innovatieve technologieën worden toegepast om de fruitteelt verder te vergroenen.

ILVO toont hoe verschillende soorten fruit en groenten samen geperst kunnen worden tot lekkere, lang houdbare, gezonde sappen in een mobiele unit. Komt dat proeven!

Datum: 20 maart – 10.00u tot 16.00u
Locatie: BelOrta site Borgloon

Meer info: https://ilvo.vlaanderen.be/nl/...

Bekijk het volledige programma

https://ftihasselt.be/

Ook interessant