Sector | Mariene sector Visserij

Reders, vissers, vishandelaars en actoren betrokken bij het visserijbeleid vinden hier een antwoord op de vraag: 'wat kan ILVO voor mij betekenen?' U krijgt een kort overzicht van relevante expertise, analyses, infrastructuur en de professionele aanpak die ILVO typeert. Voor specifieke diensten en vragen rond samenwerking kan u bij het Marien Living Lab terecht.

Ga naar Marien Living Lab

Nieuws uit deze sector

Persbericht 24/08/2021

Rog, Vis van het Jaar 2021

3 soorten roggen op een rij
Rog wordt in Vlaanderen ”vis van het jaar 2021”. VLAM zet rond deze vissoort een promotiecampagne op, met opvallend veel nuances en weetjes. Het is opnieuw het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en V...
Projectnieuws 19/07/2021

Sportvissen voor de wetenschap

silhouette van zeebaars
Hoeveel zeebaars zit er aan de Belgische kust? Hoe groot zijn de vissen en waar zijn ze vaak te vinden? ILVO, UGent en VLIZ hebben zeebaarzen gemerkt en rekenen nu op sportvissers om gegevens van vang...
Publicatie | Mededeling 04/05/2021

Visserij verduurzaamt - een beknopt overzicht

Vissersboot
In dit rapport wordt achtergrondinformatie gegeven over de VALDUVIS-tool en de toepassing ervan, en wordt beschreven wat er de afgelopen jaren gebeurd is rond het verduurzamen van de Belgische vloot.
Video 22/09/2020

Vissersvaartuigen als dataplatformen

Boomkorvisserij
Vissers en wetenschappers werken via geautomatiseerde sensortechnologie aan toegankelijke, informatieve tools voor de vissers, zowel aan boord als online.