In de media Varkensvlees is minder mals en smakelijk dan vroeger
Er zijn tal van factoren die vleeskwaliteit beïnvloeden. Één daarvan is de hoeveelheid intramusculair vet (gemarmerd in het vlees) die een grote invloed heeft op de smaak. Er zijn twee redenen waarom er minder vet aanwezig is in varkensvlees dan vroeger. Enerzijds is er de vraag van de consument naar vlees zonder zichtbaar vet (het vetrandje). Anderzijds krijgen de boeren in verhouding meer geld voor magerder vlees. Op vraag van de sector is ILVO onderzoek gestart naar manieren om die smaak weer te verbeteren. Onderstaande interviews kwamen in de media naar aanleiding van het doctoraat van Eline Kowalski: Vleeskwaliteit sturen via ras(keuze) en geslacht.
Ons lapje varkensvlees is minder mals en smaakvol dan vroeger
Lees het volledige artikel hier:
Varkensvlees is minder smakelijk dan vroeger
Beluister het volledige interview met Marijke Aluwé in Nieuwe Feiten op Radio 1.