Nieuwe verwerkingstechnologieën voor het verminderen van voedselafval
Wereldwijd schat met het jaarlijks volume aan plantaardig voedselafval, exclusief de reststromen uit de landbouw, op 400 miljoen ton. De valorisatie van deze ongebruikte biomassa tijdens de verwerking zou de duurzaamheid van de voedselproductie verhogen, en bijdragen tot een lagere ecologische impact. Het project INPROVE mikt daarom op nieuwe, innovatieve technologieën voor de verwerking van aardappelen en groenten (bijv. wortel, broccoli, bloemkool, schorseneren, knolselderij erwten en peulvruchten).
Wetenschap Uitgedokterd haalt jonge wetenschappers uit hun vertrouwde lab of bureau en plaatst ze voor een camera met een duidelijke opdracht: vertel het grote publiek in een heldere 3-minuten-pitch o...
Wetenschap Uitgedokterd haalt jonge wetenschappers uit hun vertrouwde lab of bureau en plaatst ze voor een camera met een duidelijke opdracht: vertel het grote publiek in een heldere 3-minuten-pitch o...