ILVO gaat de strijd aan tegen malnutritie. Onderzoek dat een diverser aanbod van veilig en duurzaam geproduceerd voedsel mogelijk maakt, is een belangrijke focus.
ILVO werkt aan een diervriendelijke productie die een lage milieu-impact combineert met een fair rendement en een gezond product met een lekkere smaak.
Er is nood aan een grondige maatschappelijke discussie over het gebruik van open ruimte. ILVO wil het debat voeden met correcte data en het potentieel van innovatieve oplossingen voor ruimtegebruik verkennen.
ILVO zet zijn expertise, kennis en infrastructuur in om versnelling te brengen in de bio-economie in Vlaanderen. Daarbij en daarnaast zoekt ILVO maximaal naar oplossingen voor het sluiten van kringlopen.
Duurzame intensivering in de landbouw vraagt om integratie van verschillende databronnen en implementatie van effectieve technologieën. ILVO neemt hierin op Vlaams en zelfs Europees niveau een leidende rol op.
ILVO erkent het belang van de bodem als strategisch belangrijkste productiemiddel en zet het daarom centraal in het onderzoek naar duurzame, plantaardige productie.
ILVO onderzoekt hoe eiwitdiversificatie kan bijdragen tot een evenwichtige, smaakvolle, gezonde en veilige voeding voor een groeiende wereldbevolking en dat binnen een duurzaam en economisch rendabel kader.
ILVO zet in op de duurzame exploitatie van natuurlijke hulpbronnen uit de zee en op de innovatieve monitoring van de gevolgen van die exploitatie op het mariene ecosysteem.
Rododendron, de populaire groenblijvende tuinplant, heeft het als zuurminnende heester moeilijk in onze vaak kalkrijke tuinen. Een screeningsmethode ontwikkeld door een onderzoeker aan ILVO-UGent maak...
Samen beschikken de pilots van ILVO en Flanders’FOOD in Melle en van BBEPP in Desteldonk nu over de nodige toestellen en expertise om testen op labo- en pilootschaal van alle noodzakelijke stappen in ...
Op 24 november, Dag van de Wetenschap, tonen de Vlaamse Wetenschappelijke Instellingen (VWI’s) op welke manier ze impact hebben op ons dagelijks leven – op wat we eten en de omgeving waarin we leven.
Ook bouwmaterialen worden steeds meer biogebaseerd! De B2BE Facilitator brengt telers, verwerkers en industrie samen rond groene innovaties in de bio-economie
Deze roadmap 2.0 wil een gestructureerd kader en inspiratie bieden om agroforestry verder te stimuleren aan de hand van vijf concrete ontwikkelingspaden.