Nieuws

ILVO wil zijn onderzoeksresultaten zo breed mogelijk verspreiden in de agrovoedingssector en de maatschappij. Hier vindt u de persberichten, het projectnieuws, video's, podcasts en publicaties die ILVO zelf verspreidt en de artikels en reportages die verschenen zijn in de media.

Contacteer onze communicatie­verantwoordelijke

Greet Riebbels

Greet Riebbels

Communications manager at ILVO

Contact

Filter

Publicatie | Mededeling 25/03/2022

Fisheries Impact Assessment Albania

Fisheries Impact Assessment Albania
This report assesses the environmental impact of the Albanian fishing fleet, which is evaluated with regard to biodiversity, status of commercial stocks, bottom impact, pollution and marine litter.
Persbericht 24/08/2021

Rog, Vis van het Jaar 2021

3 soorten roggen op een rij
Rog wordt in Vlaanderen ”vis van het jaar 2021”. VLAM zet rond deze vissoort een promotiecampagne op, met opvallend veel nuances en weetjes. Het is opnieuw het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en V...
Projectnieuws 19/07/2021

Sportvissen voor de wetenschap

silhouette van zeebaars
Hoeveel zeebaars zit er aan de Belgische kust? Hoe groot zijn de vissen en waar zijn ze vaak te vinden? ILVO, UGent en VLIZ hebben zeebaarzen gemerkt en rekenen nu op sportvissers om gegevens van vang...
Publicatie | Mededeling 04/05/2021

Visserij verduurzaamt - een beknopt overzicht

Vissersboot
In dit rapport wordt achtergrondinformatie gegeven over de VALDUVIS-tool en de toepassing ervan, en wordt beschreven wat er de afgelopen jaren gebeurd is rond het verduurzamen van de Belgische vloot.