Video Samenwerking VIB, ILVO en VITO brengt slimme technologieën samen, snel en efficiënt naar duurzamere voedingsproductie

11/04/2024 Bron:

Klimaatrobuuste gewassen zijn nodig om ons voedselsysteem te bestendigen tegen de grillen van de klimaatverandering. De samenwerking tussen innovatieve onderzoeksinstituten VIB, VITO en ILVO brengt ons weer een stap dichterbij.

In deze video zie je hoe elk instituut zijn eigen expertise aanbrengt in de zoektocht naar nieuwe, resistente rassen. De schatten aan data die hun geavanceerde technologieën leveren maken die zoektocht snel en efficiënt.
Hoe werkt dat proces juist? Van genen lezen en een slimme fotobooth, naar hoogtechnologische HYDRAS-velden met drones en electroden onder de grond, uiteindelijk naar praktijkvelden waar satelliet- en dronebeelden de kampioenplanten eruit pikken en opbrengsten voorspellen? Te snel? Bekijk de video en ontdek wat dat allemaal betekent.

Maak kennis met VIB, VITO en ILVO als krachtig innovatietrio, met cutting edge technologieën voor impactvolle oplossingen voor een duurzaam voedingsproductiesysteem.

Bekijk video op Vimeo

Vragen?

Contacteer ons

Ook interessant