Projectnieuws Proficiat aan onze tech partner AVR CONNECT

27/11/2018
Tractor (multivator) die gebruikt wordt in de aardappelsector
Multivator van het bedrijf AVR - © AVR

AVR is een familiebedrijf van machinebouwers uit Roeselare. Zij winnen de prijs voor het sensorensysteem in machines om aardappelen te oogsten. ILVO en het innovatief bedrijfsnetwerk werken samen met AVR in het kader van deze ontwikkeling.

Sensortechnologie

Het bedrijf AVR coördineert het ICT-AGRI project Data Ecosystem Product Line samen met het Turkse GEOSYS GIS Ltd. en ILVO. Het project AVR CONNECT werd ontwikkeld binnen ICT-AGRI en wordt gefinancierd door VLAIO. Via het project wordt sensortechnologie ingebouwd in AVR landbouwmachine om veldgegevens te verzamelen over onder andere bodemgesteldheid en aardappelgrootte. Die data worden verzonden naar het Microsoft Azure platform van AVR. Op die manier kunnen landbouwers hun gegevens delen met stakeholders. In een volgende stap zullen Smart Analytics worden toegepast, en zullen landbouwers data-onderbouwde bedrijfsbeslissingen kunnen nemen met het oog op een optimaal groeiproces en grotere opbrengsten.

DATA NEWS (organisator award): “AVR CONNECT is innovatief, zowel in technologische toepassing als in business aanpak. Het is een technologisch innovatieproject dat echte meerwaarde zal creëren dankzij slim gebruik van digitale technologie. Technologische innovatie is belangrijk, en het heeft een duidelijke impact op bedrijfsvoering.”

Vragen?

Contacteer ons

Ook interessant

Video 07/05/2024

Wetenschap uitgedokterd 2024

Wetenschap uitgedokterd
Wetenschap Uitgedokterd haalt jonge wetenschappers uit hun vertrouwde lab of bureau en plaatst ze voor een camera met een duidelijke opdracht: vertel het grote publiek in een heldere 3-minuten-pitch o...