Projectnieuws Met drones naar de zeebodem? Word partner binnen cSBO Sea Drone

24/09/2020
Zeebodem
Deelnemers gezocht voor de gebruikersgroep rond het project 'een zwerm zeedrones'

ILVO, VLIZ, Universiteit Antwerpen en Universiteit Gent, als partners binnen de Blauwe Cluster, zoeken deelnemers voor de gebruikersgroep rond het project 'een zwerm zeedrones'. Binnen dit project ontwikkelt men een sensor om levende organismen in en op de bodem te detecteren. Dit opent mogelijkheden voor autonome monitoring en een volledig innovatieve vorm van visserij.

Een zwerm zeedrones is een clusterproject Strategisch Basisonderzoek (cSBO) dat zich toelegt op de monitoring van het bodemecosysteem. Doel van het project is op basis van nieuwe technologie een sensor te ontwikkelen waarmee levende organismen op en in de bodem gedetecteerd kunnen worden.

Momenteel is het nog niet mogelijk om dieren in de bodem te detecteren. Een dergelijke sensor kan autonome monitoring en een volledig innovatieve vorm van visserij mogelijk maken. Daarnaast kan deze techniek mogelijk ook gebruikt worden voor milieumonitoring bij het ontwikkelen van activiteiten en mariene infrastructuren op zee.

Voor dit boeiende project zijn we op zoek naar organisaties en bedrijven die willen deelnemen aan de gebruikersgroep. Deelnemers moeten over een zekere deskundige expertise beschikken op het vlak van de bouw van sensoren, de analyse van sensorgegevens, het ontwerp van zeedrones en datacommunicatie. De gebruikersgroep zal het project mee sturing geven om te komen tot resultaten die omgezet kunnen worden in een bedrijfstraject.

Heb je interesse om toe te treden tot de begeleidingsgroep of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met hans.polet@ilvo.vlaanderen.be of kristien.veys@blauwecluster.be

Vragen?

Contacteer ons

Hans Polet

Wetenschappelijke directeur ILVO Marien

Kristien Veys

Innovation Manager

Ook interessant

Algemeen 19/12/2023

ILVO op FTI festivals in 2024

FTI
In maart 2024 zet de Vlaamse regering technologie en innovatie centraal tijdens de Flanders Technology & Innovation Festivals. ILVO neemt deel aan de activiteiten in Gent, Hasselt en Antwerpen.