Persbericht Kennisplatform “groentenprecies” voor info over precisielandbouw in de groenteteelt

06/01/2020
Drone staat op een grasakker
Een drone kunnen gewasmetingen uitvoeren

Langzaam maar zeker doen technieken rond precisielandbouw hun intrede in de Vlaamse land- en tuinbouw. Naast GPS sturing zijn ook bodemscans, gewasmetingen en plaatsspecifieke bemestingstechnieken aan een opmars bezig. Op de website www.groentenprecies.be zetten we alles even op een rijtje.

WikiLeeks

Binnen het Vlaio-project “WikiLeeks” worden op proef- en praktijkpercelen diverse technieken uitgetest om informatie te verzamelen over de bodemtoestand en de gewasontwikkeling. Uiteindelijk willen we met deze informatie taakkaarten opstellen die het mogelijk maken om preipercelen plaatsspecifiek te bemesten. De verzamelde kennis over de ingezette technologie is vanaf nu, samen met informatie over alternatieve sensoren en technieken, terug te vinden op het nieuwe kennisplatform www.groentenprecies.be.

Diverse precisielandbouwtechnieken onder de loep

De website belicht 4 verschillende domeinen: GPS sturing, bodemscans, gewasmetingen en plaatsspecifieke bemestingstechnieken. Binnen elk domein kan je zowel de basisinfo als uitgebreide technische fiches terugvinden. Ook wordt telkens de link naar specifieke merken en leveranciers meegegeven. Tijdens het project zullen we de informatie geregeld aanvullen en updaten.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en projecten

We tonen ook een overzicht van diverse nieuwsitems en actuele projecten, gerelateerd aan precisietechnologie in de groenteteelt. Aankondigingen van demonstraties, workshops en proefveldbezoeken vullen we in de toekomst eveneens aan.

Adviesmodule rond precisietechnieken

Via GroentenPrecieS hebben telers ook de mogelijkheid om in dialoog te gaan met onderzoekers en informatie en advies in te winnen rond de mogelijkheden van precisielandbouw. Indien je een vraag hebt over de meerwaarde van precisietechnologie op jouw bedrijf, neem dan via de website gerust contact op met één van de projectpartners. Wij helpen u graag verder!

Het kennisplatform GroentenPrecieS kadert binnen het Vlaio LA-traject “WikiLeeks: preciezer prei telen met precisielandbouw” en is een initiatief van Inagro, ILVO, KU Leuven, VITO, PSKW en PCG. Financiering is mogelijk dankzij het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Logo’s van WikiLeeks, Agentschap Innoveren & Ondernemen, Inagro, Ilvo, Ku Leuven, Vito, PSKW en PCG

Meer info

Wil je meer info over het WikiLeeks-project of denk je dat jouw product of project aansluit binnen het kennisplatform GroentenPrecieS, contacteer gerust.

Vragen?

Contacteer ons

Tim De Cuypere

Inagro

Eva Ampe

Inagro

Ook interessant

Nieuws 19/12/2023

ILVO op FTI festivals in 2024

FTI
In maart 2024 zet de Vlaamse regering technologie en innovatie centraal tijdens de Flanders Technology & Innovation Festivals. ILVO neemt deel aan de activiteiten in Gent, Hasselt en Antwerpen.