Projectnieuws Digitalisering van Europese landbouw dankzij Innovatieportaal van SmartAgriHubs

08/10/2019
Logo smart agrihubs
Lancering van het multifunctionele innovatieportaal SmartAgriHubs

Op 17 september werd het langverwachte Innovatieportaal van SmartAgriHubs gelanceerd. In enkele dagen tijd registreerden honderden geïnteresseerde stakeholders, en zij konden al meteen genieten van de toegevoegde waarde van de functies binnen het portaal. Het portaal is het resultaat van maanden van ontwikkeling en aanpassing aan de noden van de stakeholders.

Multifunctioneel portaal

Het doel van het SmartAgriHubs Innovatieportaal is om het netwerk van AgriTech stakeholders in Europa uit te breiden en de verbindingen te versterken. Het portaal is daarom multifunctioneel: het is een zoekmachine, een one-stop-shop marktplaats, een bibliotheek, een leerplatform, een netwerk, discussieforum én matchmaking dienst. Het ontwerp steunt op de noden van interne en externe stakeholders, die werden vertaald in een logische portaalstructuur. Bijgevolg is het portaal gebruiksvriendelijk en interactief. Met een aantal muisklikken en zoekopdrachten vindt de gebruiker de kenniscentra, KMO’s, digitale innovatiehubs, documenten en opleidingen die een antwoord kunnen bieden op zijn nood of probleem. En dat binnen de juiste regio en sector! De filtermogelijkheden zijn zo goed als eindeloos.

Bent u op zoek naar een digitale oplossing voor uw landbouwbedrijf? Maakt u deel uit van een ontwikkelingsproject voor digitale oplossingen, maar bent u nog op zoek naar technisch of zakelijk advies? Of bent u een stakeholder met interesse in digitale technologie en wilt u deelnemen aan het debat? U bent meer dan welkom op het Innovatieportaal. Schrijf u in via https://www.smartagrihubs.eu/login.

SmartAgriHubs is een Horizon 2020 project met een budget van €20 M EU. Het consortium bestaat uit >164 partners uit de Europese agrifood sector, waaronder ook ILVO. Het project beoogt de digitalisering van de Europese landbouw door te werken aan een innovatiegericht landbouwecosysteem toegewijd aan uitmuntendheid, duurzaamheid en succes.

Smart Agrihubs

Interesse? Schrijf u in op het innovatieportaal:

Vragen?

Contacteer ons

Jarissa Maselyne

Expert data-analyse en precisieveeteelt

Anneleen De Visscher

onderzoeker ILVO

Ook interessant