ILVO onderzoekt de toepassingen van tal van sensoren voor de agrovoeding, en biedt daarbij ook individuele begeleiding aan bedrijven. Hier ziet u een demo van hyperspectrale camera’s waarbij kurkuma en paprikapoeder in verschillende volumeverhoudingen met elkaar gemengd werden. De techniek slaagde erin om de verhouding nauwkeurig vast te stellen (40%/60%, 33%/67%, enzovoort). Hierbij werd gebruik gemaakt van een lineair bewegende opstelling, als simulatie van een transportband en een hyperspectrale NIR camera met regressiemodel als inspectiesysteem. www.agrifoodtechnology.be
Project in samenwerking met ILVO, Food Pilot, Flanders’ FOOD, en gesteund door de VLAIO Proeftuinen.MINDER TONEN
OptiFish zal gebruikmaken van de nieuwste eDNA-technieken voor snelle identificatie en kwantificatie van vissoorten in zeewaterstalen en onder meer focussen op het optimaliseren van de automatische sa...
Klimaatrobuuste gewassen zijn nodig om ons voedselsysteem te bestendigen tegen de grillen van de klimaatverandering. VIB, VITO en ILVO bundelen hun krachten en innovatieve technologieën om snel tot di...