Studiedag Webinar DronePort Connect – Drones in de landbouw

Drones in de landbouw

Op donderdag 10 februari 2022 organiseren Boerenbond, ILVO, VITO, PC Fruit en Agoria in samenwerking met EUKA / Flanders Make en DronePort een nieuwe DronePort Connect sessie over dronetoepassingen in de landbouw. Het programma van dit inspiratierijk webinar bestaat uit een reeks keynotes, gecombineerd met enkele use cases en business pitches van bedrijven die hun producten en diensten rond drones voorstellen.

Innovatieve landbouw- en dronebedrijven leren tijdens deze DronePort Connect sessie welke dronetoepassingen vandaag de dag inzetbaar zijn om bedrijfsprocessen in de land- en tuinbouwsector nauwkeuriger of efficiënter te maken. We spreken over het potentieel van drones in de landbouw, en meer bepaald over thema’s zoals onkruiddetectie, slimme irrigatie en opbrengstvoorspelling.

Om wille van de stijgende besmettingscijfers en de algemene ongerustheid over de omnikronvariant van het coronavirus hebben we beslist om het event om te vormen tot een online sessie. Een veilig netwerkmoment incl. catering is op dit moment erg moeilijk te organiseren, terwijl het plenaire gedeelte makkelijk kan omgevormd worden tot een webinar. Deelnemers die reeds betaald hebben voor deelname aan het fysieke event, ontvangen een 100% terugbetaling, omdat de deelnameprijs hoofdzakelijk bedoeld was om de cateringkosten te dekken.

Info en inschrijven: www.droneport.eu/connect-landbouw

Programma

Welkomstwoord en introductie
Het potentieel van drones in de land- en tuinbouw
Waar staan we vandaag en wat zijn de uitdagingen
Toelichting COOCK-project OpsDrone
Case 1: onkruiddetectie in de landbouw
Case 2: slimme irrigatie in de perenteelt met drones en sensoren
Break
Case 3: opbrengstvoorspelling in de aardbeien- en perenteelt
Case 4: wijn anno 2022, een subtiele mix van oude ambacht en nieuwe tech
Business pitches van dronebedrijven
Q&A