Studiedag Inspiratiedag - Aan de slag met nieuwe grondstoffen

Crop Explore

Welke alternatieve grondstoffen zijn er interessant op vlak van nutritionele en functionele eigenschappen? Welke innovatieve producten kan je ermee ontwikkelen? Hoe ga je aan de slag met reststromen? En waarom is deze diversiteit van op het veld tot op het bord nu zo belangrijk?

De plaatsen voor de workshops zijn beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap!

In samenwerking met:

Partners inspiratiedag

Meer info op de website van Flanders' FOOD

Programma

Ontvangst met koffie
Welkom en introductie
Keynote - Het belang van agrobiodiversiteit: verleden, heden en toekomst - Xavier Scheldeman (Onderzoeksdirecteur Plantentuin Meise)
Keynote - Diversiteit op het bord: 'Hoeveel soorten staan op jouw menu?' - Prof. dr. Carl Lachat (Universiteit Gent)
Keynote - Allergenen: uitdagingen en opportuniteiten bij gebruik van nevenstromen en nieuwe ingrediënten? - Dr. Marc De Loose (ILVO) en Prof. dr. Bruno De Meulenaer (Universiteit Gent)
Pauze
Parallelle sessies
Lunch
Keynote - What's the beef? Over polarisatie tussen vleeseters, vegetariërs en vegans - PhD student Amber Peeters (Universiteit Antwerpen)
Parallelle sessies
Pauze
Parallelle sessies
Rondleiding in de Plantentuin Meise
Netwerkreceptie