Analyses allergenen
Contactpersoon: Isabel Taverniers
ILVO kan voedselallergenen van plantaardige (bvb. soja, noten, mosterd, etc.) en dierlijke oorsprong* (bvb. melk, eieren, vis & schaaldieren, etc.) opsporen in allerhande monsters op basis van PCR (polymerase ketting reactie) en/of ELISA (enzyme-linked immunosorbent assay).
*Volgens Richtlijn 2007/68/EC van de Commissie van 27 november 2007 moeten alle in Bijlage III bis opgenomen ingrediënten op het etiket van levensmiddelen worden vermeld. Het gaat om: glutenbevattende granen, schaaldieren, eieren, vis, aardnoten, soja, melk, noten, selderij, mosterd, sesamzaad, zwaveldioxide, lupine, weekdieren, en producten op basis daarvan. Uitzonderingen worden eveneens vermeld in de lijst in Bijlage III bis van Richtlijn 2007/68/EC.
> Bekijk de complete analysetabel
> Terug naar het overzicht Voedingsanalyses
> Terug naar de sector Voedingsproductie