Nieuws

ILVO wil zijn onderzoeksresultaten zo breed mogelijk verspreiden in de agrovoedingssector en de maatschappij. Hier vindt u de persberichten, het projectnieuws, video's, podcasts en publicaties die ILVO zelf verspreidt en de artikels en reportages die verschenen zijn in de media.

Contacteer onze communicatie­verantwoordelijke

Greet Riebbels

Greet Riebbels

Communicatieverantwoordelijke ILVO

Contact

Filter

ILVO in de media 30/09/2020

Wat met reststromen van cichoriumgewassen?

Witloof
Het gebruik van reststromen voor nieuwe, hoogwaardige toepassingen via innovatieve technieken draagt bij tot het sluiten van de kringlopen en op termijn tot een betere rentabiliteit van de betrokken b...
ILVO in de media 07/05/2020

Vijf jaar varkenscampus

Marijke Aluwé in de onderzooeksstal van de varkenscampus. Enkele verblijfplaatsen van varkens met stro en stalen omrasteringen.
Twee artikels van landbouwleven die terugkijken op 5 jaar varkenscampus.
ILVO in de media | Video 30/03/2020

Opening nieuwe demohal Food Pilot

Demonstratie van de colloïdmolen in de Food Pilot
De Food Pilot bestaat al 7 jaar maar de vraag van de agrovoedingsindustrie naar nieuwe productietechnieken blijft stijgen.
ILVO in de media 28/02/2019

Belgen ontrafelen de biofilm

Microscopie-foto van biofilm
ILVO en KU Leuven werken samen voor de detectie en vernietiging van hardnekkige en moeilijk op te sporen biofilms in bedrijven.
ILVO in de media 07/02/2019

Als sector werken aan het klimaat

Nieuwsartikel met Joris Relaes in de serre
Landbouw is zowel een deel van de oorzaak als een deel van de oplossing van klimaatproblemen. De visie van ILVO is te lezen in het artikel van Boer en Tuinder.