Nieuws Wie wint de trofee van helderste wetenschapper van Vlaanderen?

20/12/2022

Wout Vierbergen (ILVO, KU Leuven) is een van de vijf onderzoekers die zijn onderzoek mag voorstellen op de Wetenschapsbattle 2023! Op 23 maart zullen enkele honderden lagereschoolkinderen in Technopolis de battle volgen, en enkele duizenden online vanuit de klas. De kinderen stemmen voor de helderste wetenschapper van Vlaanderen. De kinderjury zal de kandidaten met een kritische blik feedback geven.

Hoe werden de kandidaten geselecteerd? Door de kinderen uiteraard! Zij stuurden een video pitch in, de kinderen selecteerden er vijf die zij in Technopolis willen zijn. Op de website van de Wetenschapsbattle kun je de video's van de vijf kandidaten terugvinden.

De beste frietjes: kijken onder de schil van aardappelen!

Stel: je wilt frietjes maken. Je schilt je aardappel en merkt plots dat die zwarte vlekken heeft. Wat doe je? Veel mensen gooien die dan weg. Dat is jammer, want we zouden er nog puree mee kunnen maken. Wout heeft een oplossing gevonden. Welke? Hij kan door de schil kijken. Zo zorgen we ervoor dat enkel de aardappelen zonder vlekken in de winkel liggen.

Bekijk video op YouTube

Vragen?

Contacteer ons

Ook interessant