Publicatie Activiteitenverslag ILVO 2020

23/03/2021
Activiteitenverslag ILVO 2020
Activiteitenverslag ILVO 2020

Inderdaad een ongewoon beeld op de voorpagina van dit jaarverslag. Hoeft het nog gezegd, 2020 was geen gewoon jaar. Een jaar waarin 2/3 van het ILVO-personeel
noodgedwongen permanent van thuis uit moest werken. Terwijl voor het andere derde dat in de labo’s, in de stallen en op onze proefvelden aan de slag bleef, het een jaar was van mondmaskers, afstand houden en permanent handen ontsmetten op de werkvloer.

Op het vlak van onderzoek was 2020 een vruchtbaar jaar. We werkten aan een actualisatie van onze onderzoeksstrategie onder de noemer ‘5G voor landbouw en voeding’. 5G omdat we naast een Gezonde landbouwproductie willen werken aan een Gezonde verwerking, Gezonde omgeving, Gezonde consumptie en Gezonde socio-economische relaties. Weerom werden een pak onderzoeksprojecten binnengehaald gefinancierd door diverse overheden van gemeenten tot de Europese Unie.

U krijgt hiervan een mooi overzicht in dit jaarverslag. Op vraag van onze voogdijminister Hilde Crevits werden een aantal thema’s extra onder de aandacht gebracht: nieuwe verdienmodellen, de korte keten, het welbevinden van de landbouwers en de eiwitdiversificatie.

Veel leesplezier!

> Activiteitenverslag 2020 (pdf)

Activiteitenverslag ILVO 2020

Lees het volledige ILVO activiteitenverslag 2020

Vragen?

Contacteer ons

ILVO algemeen

ILVO algemeen