In de media ‘Akkerbouwers moeten zich beter wapenen tegen veranderende weersomstandigheden’

10/12/2021 Bron: Akkerwijzer
Watergift

Akkerbouwers moeten zich beter wapenen tegen de veranderende weersomstandigheden. Dat heeft Sarah Garré (ILVO) gezegd tijdens de Interpom. Er zou volgens haar veel meer moeten ingezet worden op een gezonde bodem en op efficiënte irrigatietechnieken.

De weersextremen vormen volgens haar een belangrijke uitdaging voor de landbouw. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst. „We zien dat de toename van weersextremen de grootste bedreiging voor de landbouw vormen wat klimaatverandering betreft”, zei Garré. „De droogtes en piekregens kunnen tot oogstverliezen van 40 tot 50 procent leiden. We zien nu al een stijging in het voorkomen van piekregens en droogtes.”

Vragen?

Contacteer ons

Sarah Garré

Onderzoekster ILVO

Ook interessant

In de media 02/05/2022

Minder draineren voor meer water

Draineren
We moeten enerzijds water afvoeren wanneer het te nat is, maar anderzijds ook veel meer water vasthouden in de grond, zodat we het kunnen gebruiken als het droog is.
In de media 31/03/2022

De bodem als sleutel tegen klimaatextremen

maisveld onder water
Hoe kan een boer zich wapenen tegen klimaatverandering? Om die vraag te beantwoorden, doorploegde Sarah Garré, onderzoeker bij ILVO, meer dan 100 jaar landbouwonderzoek. De oogst van haar onderzoek l...