Wat?

Het Marien Living Lab streeft naar versnelde en duurzame innovatie in de blauwe sectoren. Concrete vragen uit die sectoren worden opgepikt en samen met geschikte partners uitgewerkt tot een oplossing of project op maat. Het living lab beschikt daarvoor over expertise en een breed netwerk in de visserij, het marien milieu, mariene productie, mariene biotechnologie en de blauwe economie in het algemeen.

Expertise en infrastructuur

De gespecialiseerde labo’s, aquacultuurfaciliteiten, experimentele ruimtes en apparatuur van ILVO, net als de toegang tot onderzoeksvaartuigen, staan daarbij ter beschikking. Met zijn 600 medewerkers, geavanceerde onderzoekinfrastructuur en een uitgebreid netwerk aan stakeholders, staat ILVO open voor al uw vragen.

Aanpak

Het Marien Living Lab luistert naar u, analyseert uw vraag of uitdaging, en gaat samen met u op zoek naar een (hoogtechnologische) oplossing en een concreet project, met geschikte partners en financiering. ILVO volgt de uitvoering van het gezamenlijke traject wetenschappelijk op. Op maat van uw vraag, confidentieel, en met een sterk netwerk aan partners, zoeken we samen naar oplossingen.

Contact

marienlivinglab@ilvo.vlaanderen.be

Een proefopstelling op open zee.