Wat?

Agrifood Technology is het living lab van ILVO dat bedrijven en sectoren helpt met engineering van agrovoedingsprocessen. Mechanisatie en digitalisatie vormen vaak de sleutel. De doelstelling is om processen uit de tuinbouw, akkerbouw, veehouderij en voedselverwerking duurzamer en efficiënter te maken.

Expertise en infrastructuur

ILVO beschikt over een eigen atelier waar sensoren gevalideerd worden, prototypes gebouwd worden, data verwerkt en oplossingen verkend worden. Testopstellingen op het proefveld, in de proefserre, proefstal of in de Food Pilot laten toe om nieuwe of verbeterde processen in de praktijk te evalueren. Met zijn 600 medewerkers, geavanceerde onderzoekinfrastructuur en een uitgebreid netwerk aan stakeholders, staat ILVO open voor al uw vragen.

Aanpak

Typerend voor onze aanpak is de cyclus van ontwerpfase, prototypebouw en praktijktesten die meermaals doorlopen wordt om te komen tot praktijkrelevante oplossingen. Ook demonstraties spelen daarin een rol. Relevante gebruikers, technologieaanbieders, kennisinstellingen en praktijkcentra worden waar mogelijk reeds in dit ontwikkelingsproces betrokken, om tot marktklare technologische innovaties te komen. Op maat van uw vraag, confidentieel, en met een sterk netwerk aan partners, zoeken we samen naar oplossingen.

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Contact

Living Lab Agrifood Technology


Robot op een akker