Wat?

Food Pilot is het living lab van ILVO en Flanders’ FOOD dat bedrijven, labo’s en overheden helpt bij uitdagingen in de agrovoeding, zoals het verbeteren van voedingsproducten of productieprocessen en trouble shooting.

Voor wie?

Van hoeveverwerkers tot multinationals, van starters tot anciens – alle voedingsbedrijven kunnen hier terecht voor een professionele totaalaanpak.

Expertise en infrastructuur

De Food Pilot beschikt over meer dan 50 semi-industriële productiemachines voor het testen van nieuwe recepten of productietechnieken. Daarnaast is geavanceerde analyseapparatuur en expertise aanwezig in de labo’s voor het onderzoeken van complexe vraagstukken zoals houdbaarheid, allergenen, smaak, geur en samenstelling van producten.

Aanpak

De Food Pilot werkt met een aanpak van co-creatie. Na een verkennend gesprek en op basis van de specifieke vragen, recepten, of stalen, wordt een proefplan besproken. Op maat van de vraag en confidentieel zoeken we samen naar oplossingen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Food Pilot activiteitenbrief: Blijf op de hoogte van onze demoworkshops, studiedagen, nieuwe voedingsmachines en voedingsanalyses.

> Lees wat ILVO doet voor voedingsproductie

Twee operatoren in de food pilot trekken getextureerd eiwit uit de high moisture extruder