Studiedag Webinar - New at the Food Pilot: ‘High moisture extruder’

High moisture extruder in Food Pilot

In dit webinar demonstreert Food Pilot de technologie en toepassing van de 'High moisture extruder'. Food Pilot investeerde in semi-industriële machine die nu beschikbaar zijn voor piloottesten. Dit webinar is interessant voor ingredienten leveranciers, producenten van vlees en/of vleesvervangers of andere mensen die actief zijn in de agrivoedingsketen.

Programma

10:00 Welcome

10:10 About the technology – Geert Van Royen

  • Trend towards extruded food on our plate
  • Principle of the technology
  • Video demonstration of the equipment at the Food Pilot

10:30 Q&A

10:40 About the applications – Geert Van Royen

  • Preconditions of the raw material: dry matter, protein content
  • Properties of the extrudate
  • Development of finished products
  • Current research projects
  • Next investments for a full pilot protein processing line

10:50 Q&A

11:00 End

For all your questions, Geert.VanRoyen@ilvo.vlaanderen.be

Programma

Welcome
About the technology – Geert Van Royen

Sprekers

Geert Van Royen

Geert Van Royen (test)

Expert eiwitten