Event Vonk* voedselstrategie

Go4Food

Eiwitdiversificatie als thema binnen de Vlaamse voedselstrategie. Een lezing van collega Geert van Royen, tijdens de Vonk-voedselinspiratiedag van het departement LV!

De Vlaamse voedselstrategie is sinds eind vorig jaar een feit. De Vlaamse Regering wil werken aan een beter voedselsysteem en op een geïntegreerde manier uitdagingen aanpakken rond gezondheid, leefmilieu en klimaat, economische en sociale weerbaarheid en innovatie.

Wat staat er juist in de strategie en hoe kwam die tot stand? Wat is de rol van voedselwerven en voedselveranderaars? Rond welke concrete voedseldeals wordt er vandaag gewerkt? Deze en veel meer andere vragen komen aan bod in presentaties van partners uit beleid, onderzoek, middenveld en agrovoedingsketen.

Vonk* is een reeks van inspirerende sessies over landbouw en voeding, die aansluiten bij de actualiteit. Ons doelpubliek bestaat uit collega’s van de Vlaamse overheid. We sluiten af met een netwerklunch.

Programma

  • De Vlaamse voedselstrategie: wadisda en hoewerktda? (Kris Roels, Departement Landbouw en Visserij)
  • Voedselwerf in de kijker: de Vlaamse eiwitstrategie, met acties rond eiwitdiversificatie: van grondstof tot eindproduct (Geert Van Royen, ILVO)
  • Voedselveranderaar in de kijker: Generation Food (Karl Magnus, food-incubator Proef)
  • Voedseldeal in de kijker: Samen werken aan eerlijke prijsvorming en echte prijzen (Gert Engelen, Rikolto)
  • Voedseldeal in de kijker: Toegang van kinderen en jongeren tot voldoende, gezonde en duurzame voeding garanderen (Jolien Plaete, Vlaams Instituut Gezond Leven in opdracht van Agentschap Zorg en Gezondheid, en Wendy Van Lippevelde, UGent)
  • Een blik op de toekomst (Simon Storms en Julie Vanderstraeten, Departement Landbouw en Visserij)

Na elke presentatie is er ruimte voor vragen uit het publiek.

Praktisch

Geïnteresseerd? Schrijf je in via de module Leren van Vlimpers. Je kan de opleiding in de module Leren ook eenvoudig terugvinden door te zoeken op de titel van de opleiding: ‘LV - LIN - Vonk* voedselstrategie 15/5 Brussel’.

Ben je geen intern personeelslid van het Departement LV en heb je daardoor geen toegang tot Vlimpers? Schrijf je dan in door een mail te sturen naar elke.boeykens@lv.vlaanderen.be.

De presentaties worden opgenomen en aan de geïnteresseerden ter beschikking gesteld.

We sluiten af met een netwerklunch.