Event Food Pilot opent de deuren voor de Vlaamse Voedseltop

ood Pilot opent deuren voor Voedseltop

Met “Go4Food” lanceert Vlaanderen de Vlaamse voedselstrategie voor morgen. Voor die gelegenheid opent de Food Pilot haar deuren!

Wat is er te zien?

De Food Pilot is een unieke plaats in Vlaanderen, in Europa, die is ingericht als experimentele voedingsfabriek met meer dan 50 voedselverwerkingsmachines, 10 labo’s en 100 voedingsdeskundigen. Voedingsbedrijven komen er hun nieuwe recepten en concepten ontwikkelen en verbeteren. Ze vinden er antwoorden omtrent processingtechnieken, houdbaarheid, etikettering, smaakanalyse enz. Zowel starters, thuisverwerkers, KMO’s en grote ondernemingen worden er geholpen.

Eén van de thema’s waar zeer actief aan gewerkt wordt, zijn alternatieve eiwitbronnen, zoals Vlaamse sojabonen, kikkererwten, lupine en microalgen. In de Food Pilot worden de processen van eiwitextractie en verdere verwerking tot half-fabricaten en tot afgewerkte producten onderzocht. Daarnaast worden kwaliteitsparameters geëvalueerd, zoals het waterbindend vermogen van de eiwitten, smaak, nutritionele kwaliteit enz.

Deelname is gratis, inschrijven verplicht.

Go4Food