Activiteit Save the date: festILVO - Festival van weten en eten

06/07/2022
festILVO: festival van weten en eten

Op 15, 16, 18 en 19 september - vier nazomerse dagen lang - viert ILVO zijn 90e verjaardag. Iedereen is welkom op de festivalweide in Merelbeke/Melle, te midden van onze 200 hectare proefvelden. We presenteren er festILVO, een uniek FOODfestival dat samen met de vele proevertjes ook het maakproces en de wetenschap erachter serveert.

Dit is een initiatief van ILVO, groot openbaar onderzoekscentrum voor landbouw-, voedings- en visserijverbeteringen. Voor de 90ste verjaardag (als je de verschillende benamingen optelt) wilden de onderzoekers iets anders dan een open deur of een lustrumviering.

ILVO belooft een uniek meerdaags FOOD-festival waar zelfs je HERSENS van knetteren. Samen met de proevertjes krijg je de wetenschap er ACHTER geserveerd, het bijzondere maakproces, in verteerbare hapjes naar keuze. Ontdek meteen het gevarieerd menu op een festivalweide in Merelbeke/Melle, te midden van 200 hectare onderzoekskouter!

Zondag (18 sept) verwachten we de stedeling, de buitenmens, jou dus, als verre of nabije vriend van eten, van land(bouw)! Breng je smaakpapillen, je neus en je wandelschoenen mee en ontdek! Tractoren, machines en drone over het veld, de proefstallen, de noviteitentuin, de (niet)van de pot gerukte kook- en proefdemo’s, een beestig bijzonder, West-Vlaams dialectisch theaterstuk, (w)eetjeswandelingen, de foodmarkt en het non-stop openlucht eetcafé.

Donderdag en vrijdag (15 en 16 sept) zijn de sectorprofessionals welkom op allerlei deep dives, lees: studiedagen met een feestrandje over gespecialiseerde wetenschappelijke en maatschappelijke thema’s in de sector landbouw, visserij en voeding. Wie weet ben jij toch die burger of journalist die genoeg tijd, interesse en voorkennis heeft om mee echt onder de motorkap van ILVO’s werk en expertise te duiken?

Kortom: Quasi alles op je bord heeft landbouwroots. Als je daarnaar kijkt dan ontdek je verbazend veel passie, intrigerende biologie, technologie en stielkennis. Een vol buikje en voldane hersenen…. Zo keer je terug naar huis!

Alle nieuws en programma

op www.festILVO.be