Persbericht ILVO start nieuwe reeks Z-Agrifood

22/05/2023

Met artificiële intelligentie en robotica kan onze voedselproductie efficiënter en duurzamer. Vanuit die overtuiging investeren Vlaanderen en Europa in een Test- en Experimenteer Faciliteit (AgrifoodTEF) op ILVO, een omgeving die Vlaamse bedrijven helpt slimme digitale oplossingen versneld op de markt te brengen.

Ontdek de werking en services van deze AgrifoodTEF in de reeks Z-Agrifood. Vanaf 17 augustus 2023, wordt de reeks uitgezonden: elke donderdagavond op Kanaal Z (om 20u en verder in herhaling tijdens de weekprogrammatie) en op Trends.be.

De Green Deal gaat hand in hand met de Europese digitale transitie. Ook in de agrovoedingssector wordt ingezet op deze ‘twin transition’ tussen duurzaamheid en digitalisatie. Om de transitie te versnellen, biedt ILVO Vlaamse bedrijven gespecialiseerde testinfrastructuur en services aan via de AgrifoodTEF. Duurzame technologische oplossingen met AI en robotica kunnen zo sneller naar de markt en het concurrentievermogen van de Vlaamse bedrijven vergroot.

Ontdek AgrifoodTEF ook op de AgriTechDag ’23

AgritechDag '23

De AgrifoodTEF wordt gelanceerd tijdens de AgriTechDag ’23 op 7 juni bij ILVO in Merelbeke. Inschrijven voor het event is nog mogelijk.

Bekijk video op Vimeo

Ook interessant

Nieuws 19/12/2023

ILVO op FTI festivals in 2024

FTI
In maart 2024 zet de Vlaamse regering technologie en innovatie centraal tijdens de Flanders Technology & Innovation Festivals. ILVO neemt deel aan de activiteiten in Gent, Hasselt en Antwerpen.
Persbericht 04/12/2023

Bezoek ILVO op Agribex in Brussel

Agribex 2023
Stikstof, datadelen met DjustConnect, robotica en zo veel meer. ILVO toont de breedheid van zijn onderzoek op de landbouwbeurs Agribex van 6 tot en met 10 december in Brussel Expo. Je vindt ons in hal...