Publicatie Activiteitenverslag ILVO 2021

02/05/2022
Activiteitenverslag ILVO 2021
Activiteitenverslag ILVO 2021

2021 was weer een Corona-jaar maar dat heeft ons niet belet om onze activiteiten maximaal verder te zetten en heel wat nieuwe projecten op te starten. De Europese Unie is daarbij een steeds belangrijker wordende financier. Maar ook in het kader van het Vlaams Relancebeleid konden we een aantal boeiende projecten opstarten onder meer rond droogteresistentie en eiwitdiversificatie. Wat dat laatste betreft is ILVO in nauw partnerschap met Bio Base Plant Europe de weg ingeslagen van het onderzoek rond de verwerking van microbiële fermentatieproducten.

Het jaarverslag 2021 geeft een boeiend palet van in het voorbije jaar afgerond en opgestart onderzoek, teveel om hier op te noemen. Toch wil ik even stilstaan bij het feit dat ILVO in een mooi samenspel met VIB zijn eerste startup Protealis boven het doopvont heeft gehouden. De ambities zijn groot om op korte termijn sojavariëteiten op de markt te brengen die aangepast zijn aan onze klimaatomstandigheden en de Europese afhankelijkheid van ingevoerde soja moeten verminderen.

ILVO is de laatste jaren heel succesvol in het binnenhalen van
nieuwe projecten. Cruciaal is dat ook de juiste mensen gevonden
worden om deze projecten uit te voeren, wat niet altijd evident
is op een zeer krappe arbeidsmarkt. In 2021 werden 67 vacatures
gepubliceerd en stroomden 82 nieuwe personeelsleden in.

We kijken ook al uit naar 2022. Dan bestaat ILVO 90 jaar. Dat willen we op de Dag van de Landbouw op 18 september vieren met het grote publiek. Daarnaast zal het in gebruik nemen door onze collega’s in Oostende van het prachtige nieuwe onderzoeksgebouw ‘InnovOcean’, zeker geboekstaafd worden als een echte mijlpaal in de ILVO-geschiedenis.

Veel leesplezier!

> Activiteitenverslag 2021 (pdf)

Vragen?

Contacteer ons

ILVO algemeen

ILVO algemeen