Studiedag Webinar: Rol van ventilatie in de preventie van aërogene coronatransmissie in voedingsverwerkende omgevingen

Ventilatie corona

Ventilatie is één van de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus kan verminderen. Aan de hand van dit webinar komt u te weten waarom ventilatie een impact heeft op de verspreiding van het coronavirus, maar ook hoe ventilatietechnieken uw voedingsbedrijf kunnen helpen om het risico van een corona-uitbraak te verkleinen.

Ventilatie is één van de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus kan verminderen. Bij het uitademen komen onzichtbare kleine druppels, aerosolen, vrij die het coronavirus kunnen bevatten. Via de lucht kunnen deze aerosolen terecht komen bij een gezonde werknemer en die persoon besmetten. Aangezien de voedingsindustrie een essentiële sector is, heeft deze de grote uitdaging om een corona-uitbraak op de werkvloer te verhinderen. Maatregelen zoals het dragen van mondmaskers en 'social-distancing' kunnen het risico verkleinen, maar nemen deze niet volledig weg. Daarom is het aangeraden om aanvullende maatregelen te nemen, waaronder investeren in ventilatie en ventilatietechnieken. In dit webinar ontdekt u het belang van ventilatie en welke ventilatietechnieken de huidige maatregelen kunnen versterken in de strijd tegen het coronavirus.

Vanuit het project Venticoveat voorzien het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB), Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), de Belgische federatie van het vlees (FEBEV) en Flanders' FOOD informatie over de rol van ventilatie in voedingsverwerkende productieomgevingen. Deze inzichten kunnen uw organisatie helpen in zowel de preventie van aërogene coronatransmissie, als het verbeteren van het welbevinden van werknemers en de voedselkwaliteit.

Meer info: Webinar: Rol van ventilatie in de preventie van aërogene coronatransmissie in voedingsverwerkende omgevingen | Flanders' FOOD

Programma

Verwelkoming en introductie: waarom is de preventie van coronatransmissie belangrijk voor de vleesindustrie? - Cédric Charon - FEBEV
De rol van ventilatie, filtratie en luchtzuivering in de strijd tegen corona - Joris Van Herreweghe en Romy Van Gaever - WTCB
A brief look at Computational Fluid Dynamics (CFD) in food industry and usage (Engelstalige presentatie) - Özer Bagçi - ILVO
Vragenronde
Voorstelling en uiteenzetting hoe ATIC uw organisatie kan helpen in zake ventilatie - Joris Mampaey - ATIC
Welke zaken moet je zeker meenemen? - Lars Roba - Flanders' FOOD