Event Soja: wat je als landbouw(st)er écht wilzeggen/horen - Agriflanders

sojaboon aan plant

Boeren en (soja)onderzoekers aan de ronde tafel

Aan de geïnteresseerde landbouwer:

De (misschien) opkomende peulvruchtenteelten in Vlaanderen interesseren je wel? Dus je volgt zo’n beetje wat zich bij de onderzoekscentra afspeelt op vlak van eiwitteelten? De sojaveldproeven, de experimenten met de andere peulgewassen, de ontwikkeling van aangepaste rassen, de zoektocht naar gunstige bodembacteriën, de businessmodellen in opbouw?

Eén van de onderzoeksprojecten heet “soja in 1000 tuinen”. Zowel burgers als boeren in gans Vlaanderen hielpen/helpen massaal mee om de bodemorganismen rond de wortels van ‘hun’ m² soja te inventariseren.

Maar, jij als landbouwer…

Zit je, vanuit je beroep, met opmerkingen, suggesties, pertinente vragen? Zoals bijvoorbeeld: Onder welke voorwaarden zou soja (of een ander peuIgewas) het “nieuwe graan” kunnen worden?

Kom op vrijdag 13 januari 2023 om 10 u naar Agriflanders (auditorium), en doe twee uur gratis mee aan een interessante kritische uitwisseling. De wetenschappers kiezen de luisterpositie: ‘Reverse Science café’ heet dat). Eet bij ons een broodje en ontvang een gratis ticket voor de beurs Agriflanders.

soja in 1000 tuinen

Schrijf snel in. De plaatsen zijn beperkt. Tot dan?