Workshop Online workshop 'De socio-economische impact van het monitoren van luchtemissies in de veehouderij: wij zoeken uw expertise'

Het platteland met enkele huizen, pictogrammen van een zendmast, wifi en een drone

Graag nodigt ILVO u uit voor een workshop over de socio-economische impact van het meten van luchtemissies in de veehouderij. Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van het H2020 DESIRA project. Hierbij onderzoeken we de mogelijkheden en de impact van het individueel monitoren van luchtemissies op bedrijfsniveau. Hoewel deze techniek nog in ontwikkeling is, bieden nieuwe (digitale) technologieën steeds meer mogelijkheden tot inzicht op luchtemissies. Dit zou veehouders kunnen helpen om hun bedrijfsmanagement te optimaliseren en de uitstoot van luchtemissies te beperken.

Desira

Doel van de workshop

Het doel van deze workshop is om met beleidsmakers, wetenschappers, veehouders en bedrijven te spreken over de mogelijke introductie van sensortechnologie in de veehouderij om luchtemissies in kaart te brengen. Deze technologie is in ontwikkeling en wordt op dit moment vooral gebruikt in proefopstellingen. Met het oog op de discussies rond luchtemissies en de ontwikkelingen van sensortechnologie is het relevant om in een vroeg stadium van technologieontwikkeling een discussie te hebben over de ontwikkeling en impact van deze technologie op de veehouderij. We spreken u daarbij graag over hoe deze technologie in de toekomst kan worden gebruikt door veehouders en overheden om luchtemissies te monitoren en hoe dit de veehouderij kan beïnvloeden. Graag betrekken wij ook uw expertise hierbij.