Studiedag INNOSETA platform webinar

INNOSETA webinar

INNOSETA is een EU Horizon 2020 thematisch netwerk dat tot doel heeft deze kloof te dichten en innovatieve spuittechnieken en goede praktijken van gewasbeschermingsmiddelen naar de praktijk te brengen voor zowel de glastuinbouw, fruitteelt als voor vollegrondsgewassen.

Om iedereen toegang te geven tot alle beschikbare info werd de INNOSETA website en het webplatform ontwikkeld (www.innoseta): een gebruiksvriendelijke vrij beschikbare digitale database van innovatieve spuittechnieken, trainingsmateriaal, publicaties en projecten. Je vindt er momenteel een 1000-tal interessante projecten, artikels, spuittechnieken en trainingsmaterialen) in acht verschillende talen waaronder Nederlands.

Constructeurs, kenniscentra, enz. kunnen ook zelf hun eigen bijdragen opladen op het platform. Meer dan en bezoekje waard voor alle geïnteresseerden in een duurzame gewasbescherming en innovatieve spuittechnieken.

Het INNOSETA project en specifiek de mogelijkheden van het platform, zullen toegelicht en gedemonstreerd worden op het webinar.

Programma

Opportunities to increase education skills. Relation with risk mitigation. Mr. Eric Liégeois - DG SANTE (European Commission)
INNOSETA project - General overview and main objectives Prof. Emilio Gil - UPC - Project Coordinator
INNOSETA database - Large list of materials ready to be used Prof. Fabrizio Gioelli – UNITO
INNOSETA Platform - Basic principles and benefits for users Dr. David Nuyttens – ILVO
Open debate
Break
INNOSETA and Farm to Fork Strategy – How farmers can benefit Mrs. Paula de Vera – COPA-COGECA
How to upload innovations? Practical demonstration (15 min) Mr. Eric Mozzanini – UNITO
Conclusions – Open debate Prof. Emilio Gil – UPC – Project coordinato