Event Het draait allemaal om data! Kansen voor de voedingswaardeketen

voedingswaardeketen

De digitale omwenteling is geen evidentie en hierop inzetten vraagt de nodige investeringen, opleiding en ondersteuning, vooral voor landbouwers en KMO's. EIT Food, het ‘Smart Sensors 4 Agri-food’ Partnership en het INNOSUP-01 project S3FOOD zijn er om u bij elke stap te ondersteunen. Laat je inspireren op dit event!

De doorgedreven digitalisering van de agrovoedingssector leidt tot nieuwe manieren van produceren, nieuwe producten en nieuwe bedrijfsmodellen. Deze industrie 4.0 golf zorgt voor een pak kansen, maar even goed uitdagingen voor deze sector. In de nasleep van de COVID-19 pandemie blijkt eens te meer dat bedrijven flexibel moeten zijn en alle beschikbare middelen best aangrijpen, niet alleen om te herstellen van de opgelopen schade, maar ook om competitiever en duurzamer te worden.

Om deze uitdagingen aan te kunnen gaan, zijn betrouwbare en correcte data nodig en dit in alle schakels van de voedselwaardeketen. Capteren, verwerken en analyseren van data vormt de kern van elk digitaliseringsproces. Bovendien moeten data in de hele waardeketen, van boer tot bord, worden verzameld en gedeeld.

Deze digitale omwenteling is geen evidentie en meesurfen op deze digitale golf en de vruchten er van plukken, vraagt de nodige investeringen, opleiding en ondersteuning, vooral voor landbouwers en KMO's.

EIT Food, het ‘Smart Sensors 4 Agri-food’ Partnership en het INNOSUP-01 project S3FOOD zijn er om u bij elke stap te ondersteunen, door demonstraties en opleidingen in hun pilootinfrastructuren aan te bieden, bedrijven aan elkaar te linken, hands-on praktijkvoorbeelden aan te reiken, enz.

Programma