Na het succes van onze meeting in Vlaams-Brabant en West- en Oost-Vlaanderen herhalen we dit event voor de regio Antwerpen en Limburg. Tijdens dit online netwerkevent krijg je als ondernemer beter zicht op vraag en aanbod van granen en peulvruchten in de regio Antwerpen en Limburg. Via het platform ‘Conversation Starter’ kan je vooraf het profiel van de andere deelnemers verkennen zodat je die avond gericht 1-op-1 kan netwerken.
We brengen de avond op gang met getuigenissen van ondernemers tijdens het WEBFORUM. Stéphane de Cartier van Kruisberghoeve produceert brouwgerst voor een lokale brouwerij. Simon Eyers van Arvesta komt vertellen over het samenwerken met landbouwers voor de productie van lokale granen en peulvruchten. Bij Alpro onderzoeken ze samen met ILVO en Arvesta de productie van Vlaamse soja. Eva De Keyser zal daar uitleg over komen geven.
Met dit event spelen we in op de groeiende interesse voor de consumptie van granen en peulvruchten van eigen bodem. Granen zijn een belangrijke basis van onze voeding en peulvruchten krijgen steeds meer aandacht als eiwitbron. Beide gewassen passen bovendien in een duurzaam teeltplan en een gezond dieet.
Deze avond wordt ingeleid door Nele Lauwers van Boerenbond en Generation Food.
Voor wie?
Landbouwers,
lokale ondernemers in horeca/catering,
lokale retail,
lokale voedingsproducent,
lokale brouwerij- en bakkerijsector uit de regio Antwerpen en Limburg,