Event Bijenvriendelijke rozen in de Plantentuin van Meise

Bee proud 3 - roos en bij

Foto's

'Rozen' op het rozenfeest Jana Roos

Inschrijvingen afgelopen en volzet *Roza’s, Roosjes, Rosalies, Deroose, Rosales of andere prachtige (achter)namen met verwijzing naar rozen.

Rozen zijn niet alleen edele bloemen met een interessante geschiedenis en een prachtige naam. Sommige rozen zijn ook bijzonder aantrekkelijk voor bijen en andere bestuivers. Drie Vlaamse rozenveredelaars stellen hun bijenvriendelijke rozen voor tijdens een exclusief rozenfeest aan de vooravond van de Week van de Bij.

Waar en wanneer is het feest?

Op zaterdag 28 mei vanaf 11u15 in de wereldvermaarde rozentuin van de Plantentuin van Meise, Nieuwelaan 38 te Meise.

Wat krijgen de Rozen die zich inschrijven?

100 “Rozen” die zich melden maken kans op een persoonlijke uitnodiging met twee gratis tickets (voor zichzelf + een gast) voor deelname aan het feest met receptie en lunch, fotomoment, workshops én een vrij bezoek aan de Plantentuin van Meise. Bovendien ontvangen zij een exclusief aandenken van de hand van kunstenares Jana Roos en krijgen ze een eigen bijenvriendelijke roos mee naar huis.

Deze actie is een initiatief van de rozenveredelaars, -kwekers, -onderzoekers en -enthousiastelingen van Vlaanderen: ILVO, PCS, BEST-select, Lens Roses, Viva International, Plantentuin Meise en VLAM.

Ben jij of ken jij iemand met een bijzondere rozennaam? Schrijf jezelf of je kennis dan meteen in, want het aantal plaatsen is beperkt.

Inschrijven (voor 9 mei). - Inschrijvingen afgelopen en volzet.

Vragen? frederik.ampe@ilvo.vlaanderen.be, +3292722543

Programma

Ontvangst en aperitief
De Rozen worden in de bloemetjes gezet
Veiling van de originele kunstwerken van Jana Roos (opbrengst gaat naar een goed doel)
Samen op de foto en lunch
Start rozenworkshops (optioneel)
Einde