Contactdag | Demo | Event | Studiedag | Workshop Agritechdag 2024 + Cool Energy Event

Inschrijven

Inschrijven verplicht

Agritechdag en Cool Energy Event

Flanders AgrifoodTEF, dé Vlaamse Test- en Experimenteer Faciliteit bestaat 1 jaar! Na de succesvolle lancering op de Agritechdag 2023 komt er een nieuwe editie met eerste resultaten, extra services én een nieuwe primeur. Deze Agritechdag is een must voor iedereen die werkt op het innovatiekruispunt tussen agrifood én technologie. We demonstreren services en testinfrastructuur op maat van uw bedrijf zodat u uw AI-, data- of robotica-oplossing in een realistische landbouw omgeving kan ontwikkelen, testen en sneller op de markt kan brengen.

Kom langs en ontdek wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen.

Voor wie? Technologiebedrijven, -ontwikkelaars en -leveranciers, landbouwers, voedingsbedrijven, beleidsmakers en andere betrokkenen uit de landbouw- en voedingssector.

Wat mag je verwachten?

10u: Onthaal met koffie

10u30 tot 12u15: Cool Energy Event

Interesse in duurzame energie of het ecologisch regelen van het stalklimaat? Combineer dan de Agritech namiddag met het Cool Energy Event in de voormiddag. We presenteren efficiënte koelsystemen of duurzame energieoplossingen met minder gebruik van fossiele grondstoffen en delen kennis en ervaringen met smart control, warmtepompen en hybride PV-T panelen.

11u tot 12u: Control dealerdag – op uitnodiging

11u: Officiële Opening van de AGRITECHDAG 2024 met persprimeur: hoe ver loopt de digitale rode loper? - op uitnodiging

12u15: Lunch met Cool Energie innovatiemarkt

Loop langs bij de gespecialiseerde bedrijven in koeling- en energietechnieken. Je ziet praktijktoepassingen aan de verschillende infostands.

13u30 – 15u: Workshop AI, ook voor jouw bedrijf?

Je verneemt hoe je bedrijf aan de slag kan met AI: van applicaties voor big data in de cloud tot artificiële intelligentie in IoT sensoren of smartphone. Niet te missen voor professionals die aan de slag zijn met productontwikkeling, productmanagement, R&D,... in de agrifoodsector of servicebedrijven zoals technologiebedrijven en machinebouwers.

13u30 – 16u30: Doorlopend live demo’s

Met de focus op veehouderij krijgt u de TEF services gedemonstreerd in concreet uitgewerkte demo’s zodat u inspiratie opdoet rond artificiële intelligentie, data en robots in de agrovoedingssector.

Ontdek in de onderzoekstallen van ILVO Dier hoe moderne spitstechnologie en dataverwerking ook in de veehouderij een grote impact kunnen hebben. Betrouwbaar emissies meten, dierenwelzijn monitoren, beweiding met AI, drinkwaterverbruik bij koeien monitoren, biggensterfte voorkomen, vleeskwaliteit bepalen, vee lokaliseren.... het kan allemaal snel en efficiënt dankzij de allernieuwste hoogtechnologische innovaties! Kom dat zien!

15u15- 15u45: Digislim boeren

Digislim boeren staat voor het aanpakken van meerdere sectoruitdagingen via digitalisatie: van meer geautomatiseerde administratie over slimme monitoring van water, of technologie die de klimaat- en droogteproblematiek helpt managen. De projectpartners ILVO, Ferm en Agentschap Landbouw en Zeevisserij daagden een aantal studenten van landbouw- en IT-richtingen (Odisee Gent) uit om oplossingen op maat te ontwikkelen. Om 15:15 pitchen drie getalenteerde groepjes van hun creatieve app-idee aan de DjustConnect demostand.

16u30: Verwachte einde


Het Cool Energy Event en Agritechdag lopen vloeiend in elkaar over. Gebruik deze kans om moderne spitstechnologie op het ILVO-bedrijf in actie te zien.

Ontmoet onze experts en bespreek uw innovatieplannen

Deze agritechdag is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met ons ervaren team van experts en te bespreken hoe AgrifoodTEF u kan helpen om uw innovatieprojecten in de agrifoodsector te versnellen. We bieden een breed scala aan diensten op maat, waaronder:

  • Innovatieprojecten op maat van uw bedrijf
  • AI-ondersteuning op maat van uw bedrijf
  • Robotica op maat van uw bedrijf
  • Data delen op maat uw bedrijf

Neem vandaag nog contact met ons op om een persoonlijk gesprek aan te vragen (agrifoodtef@ilvo.vlaanderen.be).

Agritechdag logobanner
  • 10:00 — 16:30
  • gratis
  • ILVO - Scheldeweg 68, 9090 Melle

Programma

Onthaal met koffie
Cool Energy Event - Coolpigs/Coolchicks/RES4LIVE (tot 12:15)
Control dealerdag (tot 12:00 - besloten)
Officiële opening (tot 12:00)
Lunch aan de foodtrucks met Cool Energy Innovatiemarkt
Workshop AI, ook voor jouw bedrijf? (tot 15 uur)
Live demo's uit de Agrifood Test- en ExperimenteerFaciliteit!
Digislim boeren - pitch (tot 15:45)
Verwacht einde