Video Bio-economie: een taak voor landbouwers?

26/10/2021

Nu de roep om een fossielvrije economie steeds luider klinkt en de vraag naar lokale biomassa stijgt, ging PlattelandsTV in opdracht van de B2BE facilitator op bezoek bij landbouwers die hun rest- en biomassastromen met succes vertaalden in een rendabele business case.

De uitdagingen én opportuniteiten waar de bio-economie vandaag voor staat, worden door een aantal onderzoekers duidelijk uitgelegd.

Omdat de communicatie tussen de sectoren soms nog spaak loopt, probeert de nieuwe B2BE facilitator land- en tuinbouwers in contact te brengen met potentiële industriële afnemers.

Kijk mee en ontdek hoe de witloofwortel, de teelt van goudsbloemen of het valoriseren van garnalenpellen een enorm potentieel heeft voor je landbouwbedrijf. De innovatieve op hernieuwbare grondstoffen gebaseerde toepassingen vinden trouwens niet alleen ingang in de voedingsindustrie, maar ook in de chemische en farmaceutische sector.

Voel jij je aangesproken door de voorbeelden in deze reportage? Zit je met vragen over jouw reststromen of ben je op zoek naar nieuwe teelten met een interessant afzetkanaal? Contacteer ons! info@b2be-facilitator.be

Bekijk video op YouTube

Vragen?

Contacteer ons

Hanna Van Renterghem

Communicatie | B2BE Facilitator