Event Samenwerken aan lekkere en evenwichtige voeding voor iedereen

Voeding en zorg

Wil jij een maatschappelijk verschil maken op het gebied van voeding en gezondheid? Zoek je hulp om die grote doelen te bereiken? Stip dan zeker 23 november aan in je agenda. Tijdens de NuHCaS-inspiratiedag ontdek je de bevindingen uit overlegmomenten met het werkveld en gezamenlijke projecten. Ook Vlaams minister Hilde Crevits (Welzijn, Volksgezondheid, Gezin) en vertegenwoordigers van het Nederlands Ministerie (Volksgezondheid, Welzijn, Sport) sluiten aan. Grijp deze kans om in gesprek te gaan: via open discussie komen we samen tot vraaggerichte, interdisciplinaire acties.

Programma

  • 9:00 Onthaal
  • 9:30 NuHCaS heet u welkom – Geert Dangreau, POM West-Vlaanderen
  • 9:40 Toelichting vanuit het beleid: De rol van voeding in gezondheid Minister Crevits, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin
  • 10:00 Inzichten uit de NuHCaS co-creatie sessies: waar kunnen we samenwerken om specifieke voeding gerelateerde uitdagingen aan te pakken? – Karen Verstraete, ILVO
  • 10:15 Europese initiatieven voor duurzame voedsel aanbestedingen – Wim Debeuckelaere, DG SANTE
  • 10:30 Duurzame en gezonde voeding, basis voor een gezond leven Karine Moykens, secretaris-generaal van het Departement Zorg
  • 10:45 Koffiepauze
  • 11:00 Vlaanderen en Nederland werken samen rond voedselinnovaties in het gezondheidslandschap – Vertegenwoordiger Nederlands Ministerie Volksgezondheid; Tom Van Loenhout – Alliantie Voeding in de Zorg; Ellen Fierens – Flanders’ FOOD
  • 11:30 Debat en discussie: Hoe kunnen we samenwerken?
  • 12:15 Lunch
  • 13:15 Resultaten van het project Foodcare over maaltijdkwaliteit in de zorg
  • 13:45 Interactieve sessies– Tijdssloten 13:45 – 14:30 en 14:45 – 15:30
    Thema’s:
    • Hoe bereidingsprocessen in de keuken optimaliseren? Aanpak en resultaten.
    • Hoe inzicht krijgen in de totale food cost en hoe omgaan met aanbestedingen?
    • Welke oplossingen zijn er voor smaakproblemen?
    • Hoe brengen we IDDSI in de praktijk?
    • Voeding als gezondheidspromotie. Hoe meer inzetten op preventie?
    • Samenwerking tussen chefs en zorgactoren.
    • Etiketten: hoe houd je ze leesbaar?
  • 15:30 – 16:00 Afsluitende drink

Inschrijven?

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht.

Meer info

Programma