Workshop Peulvruchten in de hoeveslagerij

Peulvruchten hoeveslagerij

Kom meer te weten over de verschillende verwerkingswijzen, verhoudingen, kruiden. We steken de handen uit de mouwen en gaan onder leiding van expert Kevin Storms nieuwe combinaties proberen van vlees met peulvruchten.

Ondanks de voordelen van peulvruchten voor de bodem, ervaren landbouwers een gebrek aan afzetmogelijkheden. Door ze zelf te verwerken, ontstaan er mogelijkheden om het aanbod in de hoeveslagerij uit te breiden en in te spelen op nieuwe vragen van klanten.

  • Voorstelling Food Pilot - Geert Van Royen (ILVO)
  • Aan het werk met chef Kevin Storms
  • De Zwalmbeekhoeve deelt hun ervaringen met peulvruchten in de hoeveslagerij

Info en inschrijven

nele.lauwers@boerenbond.be - 0474/31 76 84

Diversi-peul

Deze workshop kadert binnen het Leader-project DIVERSI-PEUL. In de regio Vlaamse Ardennen tot Dender neemt Boerenbond samen met ILVO initiatief om verschillende peulvruchten te demonstreren. Tegelijk starten we een traject met landbouwers en hoeveslagers over de verwerking en valorisatie van de lokaal geproduceerde peulvruchten.

  • 13:30 — 16:30
  • Zwalmbeekhoeve - Wafelstraat 48, Munkzwalm